maandag, juli 24, 2006

 

Kamp Holland

Kamp Holland is het grootste Nederlandse militaire kamp ooit gebouwd !* Het omheinde gebied is 700 bij 500 meter, d.w.z. 7 voetbalvelden groot.
* De buitenste omheining bestaat uit 22000 Hesco's (met staalgaas verstevigde zand, kei en puin zakken). Deze omheining is 1,4 meter hoog en elke staalgazen zak heeft een afmeting van 1 bij 1 meter.
* In Kamp Holland is plaats voor een 12 tal slaap-chalets, die weer elk bestaan uit gepantserde slaap-containers, met rondom weer die Hesco's. In elke slaapcontainer kunnen 3 a 4 personen slapen. Het dak van de container bestaan uit 2 lagen 8mm dik pantserstaal. Over zo'n groep slaapcontainers is dan vervolgens een dak gemaakt van golfplaten. De containers staan zo gegroepeerd, dat er een gezamenlijke ruimte in het midden ontstaat.
* In dit kamp is verder een parkeerplaats voor alle voertuigen, waar we moeten denken aan o.a.
2 Apache-helikopters, 1 pantser-houwitser en tientallen Patria's pantservoertuigen, tientallen YPR's, honderden Mercedes B.-jeeps (totaal onbruikbaar voor deze missie), Scania- en Daf vrachtwagens. T.z.t. zal dit alles aangevuld worden met Nyala-voertuigen die wel uitermate geschikt zijn voor deze missie (de RG-31 ofwel de "Mine protected armoured personnel carrier"). Er zullen op korte termijn 25 van deze RG-31 voertuigen in gebruik worden genomen, waarvan er 2 in Nederland zullen worden gebruikt voor instructiedoeleinden. Totdat deze geweldige voertuigen beschikbaar komen, zullen er eerst 10 van de Canadese krijgsmacht worden geleend !!
* Tussen de slaap-chalets staan de sanitaire voorzieningen met douches - toiletten - urinoirs en wasbakken, als het goed is, dan is dit alles ook nog voorzien van Airco.
* Ook in het kamp treft men natuurlijk een zwaar bepantserde eetzaal en ontspannings-ruimte aan en verder een zeer moderne "ziekenhuis" plus logistieke ruimtes en de brandweer.
De zwaar bepantserde eetzaal is opgetrokken uit dikke stalen platen en kunnen naar wens verbouwd worden. Zo bestaat de eetzaal, keuken en kantine uit 57 pantser-containers, waarbij de vloer kan schuiven en de wanden via rubberstootprofielen de eventuele schokken kan opvangen.
* Om Kamp Holland ligt een omheining van 14 km lang met uitkijkposten (om de 250 meter)
Binnen dit gebied ligt ook de opslag van munitie en een betonfabriek.

De Nederlandse militairen vinden Kamp Holland een stuk veiliger dan het kamp in Kandahar.
Naast dit kamp, komt er ook nog een locatie in Deh Rawod, voor zo'n 200 militairen en in Kandahar, waar ook nog eens 200 militairen gelegerd zijn.
Verder ligt er nog in de buurt van het Kamp een airstrip, waar de Hercules vliegtuigen kunnen landen, o.a. voor het vervoer van militairen.
Nog lang niet alles is gereed voor 1 augustus en dit betekent voor veel militairen met hun speciale taak, dat ze eerst ergens anders voor ingezet worden. Maar er moet dan ook nog veel
klus-werk gedaan worden.

Comments:
Beste Tango Rolf Papa.

Je zegt in je eerste post dat de informatie op dit blog de uitgezonden militairen niet in gevaar zullen worden gebracht door de informatie die je in je blog verwerkt. In hoeverre komt dat overeen met de zeer uitgebreide beschrijving van het kamp? Er zal maar zo'n opstandeling zijn die Nederlands leest :-)
 
Als je het kamp werkelijk gezien hebt, dan kan er geen Taliban iets uit wijs worden. Het is er namelijk een grote puinhoop. En waar men ooit van plan was iets te realiseren is nooit van de grond gekomen. Alles staat ondertussen op heel andere locaties. Trouwens de "strijders" moeten van ver op goed geluk iets in het kamp proberen te schieten.
 
Beste TRP,

Het is al ff geleden dat je dit allemaal gepost hebt, maar ik wilde toch ff reageren. Allereerst vind ik het een goed initiatief om een site op te zetten met informatie en je hebt er leuke dingen bij staan. Je zal er waarschijnlijk vorig jaar zelf ook rondgelopen hebben.
Wat ik echter minder briljant vind is dat je beschrijvingen geeft van nederlandse kampen met daarin allerlei taktische informatie, zoals dikte van de bepantering, hoogtes van de omheining, tussenruimtes tussen opstellingen etc..
Helemaal onderaan geef je aan rekening te houden met de veiligheid van de militairen, maar dit soort informatie kan de veiligheid van de jongens daar wel degelijk in gevaar brengen. De gemiddelde Taliban strijder kan hier nu nog weinig mee (ook gezien de wapens waarover ze tot nu toe beschikken) maar dat betekent niet dat we die info zomaar voor ze beschikbaar moeten stellen, toch?
Ga vooral door met dit soort sites maar probeer dit soort informatie er in de toekomst wel uit te laten, want wat moet een gewone burger bovendien met die informatie?

Mvg, co

ps. misschien kan je deze site ook nog een beetje aanpassen.
 
Beste Co,
Ik begrijp je bezorgdheid, maar wees niet bevreesd. Het kamp is in vergelijking met 3/4 jaar geleden, een stuk veiliger geworden. Trouwens het is te simpel gedacht om te veronderstellen, dat de Taliban niet zou weten hoe het kamp er binnen uit zou zien.
De informatie die ik heb verstrekt, heeft in de landelijke dagbladen gestaan. Verder is het zo, dat de Taliban werklui hebben gedwongen mee te werken aan de opbouw van dit kamp (betonstorten e.d.) Later moesten deze mensen alles doorgeven aan de Taliban wat, waar en hoe het er binnen uitziet. Onze hogere legerleiding is zelf zo kortzichtig geweest om dit paard van Troje binnen te halen. Dus.... wie ben ik, toen en nu.
 
Een reactie plaatsen<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?


Search Engine Optimization and Free Submission